2024. április 12. - Gyula

Tárgyalnak, de nem a sztrájkról

A Budapest Airport vezetése hat reprezentatív szakszervezet képviselőjével tárgyal csütörtökön.A téma nem a RÜK dolgozóinak bértárgyalása, a cég szakszervezeti képviselője azonban jelen van a megbeszéléseken.
2007. március 29. csütörtök 12:20 - Hírextra
Szollár Domokos elmondta, hogy a csütörtöki tárgyalást már korábban betervezték, és nem a szombati sztrájkról szól. Azt, hogy pontosan miről tárgyalnak és milyen eredményre jutnak az érintettek, a megbeszélés után hozzák nyilvánosságra.

A 75 főt foglalkoztató RÜK Kft szerdán jelentette be, hogy szombaton délelőtt 11 órától este 6 óráig sztrájkolnak, 15-18 százalékos béremelést követelve, szemben a munkáltató 7,5 százalékos ajánlatával.

Kedden délután háromórás sztrájkot tartott a földi kiszolgálást végző Celebi GH Kft 120 dolgozója. Többek között a jegykezelők, a poggyászrakodók, a gépkocsivezetők és a rampatisztek szüntették be a munkát. Akciójuk 22 járatot és csaknem kétezer utast érintett. A munkáltató egy 1+2 százalékos teljesítményhez kötött juttatást ajánlott, szemben a munkavállalók 18-20 százalékos alapbér-emelési követelésével. A sztrájk, egyelőre nem hozott eredményt.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását