2024. április 19. - Emma

A VEKE-nek kell a 2-es villamos

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) azt kéri a városvezetéstől, hogy ne állíttassa le a 2-es villamost a Fővám térnél a metróberuházás miatt, mert ezzel egy évre megbénítja a Belváros déli részét.
2007. március 28. szerda 12:23 - Hírextra
A szakmai szervezet szerdán, az MTI-hez eljuttatott közleményében "megdöbbentően rövidlátó és káros döntésnek" nevezte, hogy a főváros a 2-es villamos forgalmának ideiglenes vágányokon történő fenntartása helyett a villamos leállítása mellett döntött, legalábbis a metróbiztosi jelentés szerint.

Így legalább egy évig a Boráros tér és a Március 15. tér közötti szakaszon nem közlekedik majd a 2-es villamos, helyette buszok viszik az utasokat, akiknek így kétszer kell majd átszállniuk - áll a Vitézy Dávid szóvivő által jegyzett dokumentumban, aki egyúttal a BKV Felügyelőbizottságának a tagja.

A VEKE emlékeztet arra is, hogy korábban éppen a városvezetés "dicsekedett" a villamos alsó rakpartra terelésének lehetőségével. Vitézy Dávid azt közölte, villamosvonal ellehetetlenítését a városvezetés költséghatékonysági érvekkel indokolja.

"Arra kérjük a városvezetést és a Fővárosi Közgyűlést, hogy vizsgálják felül a metróbiztos jelentésében szereplő rövidlátó döntést és határozzanak a 2-es villamos forgalmának fenntartásáról a Fővám téri építkezés idejére" - írja a VEKE, amely szerint a metróépítés az indokoltnál komolyabb károkat okoz Budapest közlekedésében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását