2024. május 20. - Bernát, Felícia

Az amerikaiak leginkább Irántól tartanak

Irán jelenti a legnagyobb fenyegetést az Egyesült Államokra, megelőzve Észak-Koreát, Irakot és Afganisztánt, de ez nem ok arra, hogy katonai akciókat indítsanak Teherán ellen - így vélekedett a megkérdezett amerikaiak többsége a Zogby közvélemény-kutató i
2007. március 27. kedd 20:27 - Hírextra
Az amerikaiak többsége (59 százaléka) szerint Irán jelenti a fő fenyegetést az Egyesült Államokra, megelőzve Észak-Koreát (14 százalék), Irakot (4 százalék) és Afganisztánt (4 százalék).

Az amerikaiak csaknem háromnegyede (73 százaléka) gondolja úgy, hogy Irán katonai segítséget nyújt az iraki lázadóknak, és a megkérdezettek több mint fele (56 százalék) szerint Irán közvetlenül érintett az Irakban szolgáló amerikai katonák elleni támadásokban.

Az amerikaiak közel fele (45 százaléka) véli azonban úgy, hogy mindez nem elegendő ok a Teherán elleni katonai akciókra. A megkérdezettek 37 százaléka viszont támogatna egy Irán elleni amerikai támadást. Az iráni atomprogrammal kapcsolatban a megkérdezettek 39 százaléka gondolja úgy, hogy Teherán saját célra kíván atomfegyvert kifejleszteni, 19 százalékuk szerint pedig terrorszervezeteknek kívánja azt eladni. Csupán az amerikaiak 6 százaléka véli úgy, hogy az iráni atomprogramnak nincs katonai célja.

A felmérést március 14. és 16. között végezték 4824 fős mintán, 1,4 százalékos hibahatárral.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását