2024. május 5. - Györgyi

Medgyessy Vietnámban bizniszelt

A vietnami piacon való megjelenést fontolgató magyar vállalatok mellett kampányolt csütörtökön Vietnam legnépesebb városában, a déli országrészben elterülő Ho-Shi-Minh városban - az egykori Saigonban - Medgyessy Péter volt miniszterelnök, utazó nagykövet.
2007. március 23. péntek 09:17 - Hírextra
Medgyessy Péter hivatalos programját a nyolcmilliós város főpolgármesterénél, Le Hoang Quannál kezdte. Az utazó nagykövet tájékoztatta tárgyalópartnerét arról, hogy több magyar vállalat is intenzíven érdeklődik a vietnami piac iránt.

Sőt szándékában áll számos területen - például az infrastruktúrafejlesztés, a víztisztítás, a csatornarendszer-fejlesztés, valamint az információtechnológia és a gyógyszeripar területén - megjelenni az indokínai országban, azon belül is elsősorban Ho-Shi-Minh városban.

A főpolgármesterrel lezajlott találkozó előtt a volt miniszterelnök magyar kis- és középvállalkozók társaságában Ho-Shi-Minh város közelében felkeresett egy ipari parkot és egy történeti, kulturális és turisztikai központot. Medgyessy Péter Ho-Shi-Minh városban tárgyalt Alain Canyval, az európai uniós tagállamok Vietnamban beruházó vállalatait tömörítő érdekvédelmi kamarájának, az EuroChamnak az elnökével, s tájékoztatta a szakembert arról, hogy magyar vállalatok aktívan érdeklődnek vietnami és ezen belül is Ho-Shi-Minh városi befektetések, vállalkozások beindítása iránt. Alain Cany úgy vélte, most van a megfelelő időpont az európai, köztük a magyar cégeknek is megjelenni az indokínai ország piacán.

Medgyessy Péter a találkozók után látogatást tett az utóbbi években szárnyaló vietnami tőzsdén és helyi üzletemberekkel tárgyalt a vietnami-magyar gazdasági együttműködés erősítéséről. Caibe-ben az utazó nagykövet felavatta a Halászati és Öntözési Kutatóintézet (HAKI) első vietnami haltápüzemét. A vállalkozás korábbi sikereinek köszönhetően a harcsa nagy népszerűségnek örvend az országban, és ma már csak mint magyar hal él a köztudatban Vietnamban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását