2024. június 12. - Villő

"Környezettudatosságot a politikába"

Fodor Gábor szerint a környezettudatos gondolkodás beépítése a politikába, a civil szervezetekkel való együttműködés, valamint a környezetvédelmi tárca aktivizálása kell a környezetvédelem erősítéséhez a liberálisok részéről.
2007. március 22. csütörtök 18:05 - Hírextra
Fodor Gábor elmondta: vannak modern irányzatok, amelyeket be kell építeni a politikai gondolkodásba, ilyen a környezettudatos gondolkodás és életmód. Ha elnök lesz, az SZDSZ politikájában ezen a területen fordulatot szeretne elérni - hangoztatta.

Kitért arra, hogy a környezettudatos szemlélet kialakításában fontos szerepe lehet a jövő nemzedék ombudsmanjának is. Mint mondta, a poszt kialakításáról ötpárti egyeztetést folytatnak majd a pártok, ahol az SZDSZ támogatni fogja az elképzelést, mert nem új tisztséget hoznának létre, hanem az állampolgári jogok általános helyettesi posztjából alakítanák ki ezt a pozíciót.

Az elnökjelölt lényegesnek érzi, hogy legyen társadalmi mozgalom a környezetvédelem mögött, és ez kapcsolódjon össze a politikával, a kormányzással, az SZDSZ-szel. Mint mondta, erősíteni kell a kapcsolattartást a civil mozgalmakkal. A szaktárcán keresztül a liberálisok lényeges, fontos ügyeket tudnak megjeleníteni a magyar társadalom irányába, ezért a minisztérium aktív szerepvállalására van szükség - közölte.

Véleménye szerint támogatni kell a hatósági ellenőrzés területének megerősítését a környezetvédelmi előírások, szabályok betartása érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását