2024. május 19. - Ivó, Milán

A meleg télben leizzadtak a gázárral tartozók

Több mint 10 milliárd forintnyi gázszámlát nem fizettek be a családok január-februárban - tudta meg az RTL Klub Híradója. Vannak, akik azért nem, mert kevesebb gázt fogyasztottak, mint amennyiről a számla jött. A gázszolgáltatók szerint azonban a többségn
2007. március 22. csütörtök 08:31 - Hírextra
A reklamálók többsége végül fizetett, de nagyon sokan voltak olyanok, akik nem. Két hónap alatt, január-februárban több mint 10 milliárd forinttal maradtak adósak a családok a gázszolgáltatóknak. Vagyis a tavalyi évi tartozás felét halmozták fel a családok, mindössze két hónap alatt. Molnár Gábor, a Magyar Gázipari Egyesülés igazgatója szerint ennek az az oka, hogy az idén már nem jár mindenkinek támogatás a számlához.

A statisztikai hivatal adatai szerint egy év alatt átlagosan csaknem 60 százalékkal drágult a gáz. Igaz, az enyhe tél miatt eddig valójában átlagosan 10-15 százalékkal kellett csak többet fizetni, mint tavaly. Az adósok között sokan vannak olyanok is, akik azért nem fizettek, mert kevesebb gázt használtak, mint amennyi a számlán szerepelt. Ők áprilistól visszakérhetik a pénzüket.

A távfűtéses lakásokban élők közül is sokan elmaradtak a fűtésszámlával. Debrecenben például január-februárban 87 millió forinttal nőtt a ki nem fizetett számlák összege. Pécsett csaknem 66 millió forinttal. A fővárosban ugyanakkor januárban is a családok 16 százaléka maradt adós a fűtésszámlával, csakúgy, mint tavaly decemberben.

Azoknak a családoknak, akik januárig visszamenőleg szeretnék megkapni a támogatást a gáz, vagy távhőszámlához még tíz napjuk van, hogy elküldjék a támogatási kérelmet az Államkincstárhoz.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását