2024. május 2. - Zsigmond

A folyók nátrinszintje sokba kerülhet Párizsnak

Az Európai Bizottság szerdán megerősítette, hogy súlyos pénzbírságot követel Párizstól, mert Franciaország egyes folyóiban túl magas a nitrátszint. A Bizottság közölte, hogy az Európai Bíróságtól 28 millió eurós büntetés, továbbá napi csaknem 118 ezer eur
2007. március 22. csütörtök 08:42 - Hírextra
A Bizottság szerint Franciaország északnyugati régióiban, Bretagne-ban 11 folyónak a megengedetnél magasab a nitrátszintje. E folyók vizét tisztítás után ivóvíznek használják.

A nitrátszint a mezőgazdasági termelés miatt magas. Bretagne a francia mezőgazdasági temelés 7 százalékát adja, de ezen belül itt összpontosul a francia országos sertés- és baromfitenyésztés fele, a marhatenyésztének pedig a 30 százaléka.

Franciaországot már 2001-ben elítélte az Európai Bíróság az ivóvíznek használt felszíni vizek szennyezettségéért. Akkor a bíróság megállapította, hogy Bretagne-ban 37 folyó nitrátszintje lépte túl a megengedett határt.

Egy 1975-ös irányelv szerint maximum 50 milligramm lehet literenként a nitráttartalom azokban a felszíni vizekben, amelyekből ivóvizet emelnek ki. A tagállamoknak 1987-ig kellett megvalósítaniuk az irányelvet. Franciaország ugyan tett intézkedéseket a vizekbe jutó nitrogénvegyületek csökkentésére, de 11 folyó esetében a Bizottság ezeket a lépéseket nem találja kielégítőnek, ezért határozta el, hogy egy újabb perben kér pénzbüntetést Párizsra.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását