2024. május 4. - Mónika, Flórián

MSZP: "a XVI. kerület szégyenfolttá vált Magyarország térképén"

A közigazgatási hivatalhoz fordul a XVI. kerületi MSZP-szervezet, hogy a hivatal állapítsa meg a kerület polgármesterének törvénysértését, mivel nem hívta össze a hétfőn lejáró határidőig a képviselő-testület ülését, amelyen az indítványozók szerint bocsá
2007. március 19. hétfő 14:42 - Hírextra
Közleménye szerint nem csupán az összehívás elmulasztása jogszabályellenes, hanem az is, hogy ezzel a polgármester "korlátozza a választópolgárok önkormányzáshoz való közvetett jogát".

"Az MSZP megdöbbenéssel tapasztalja, hogy a polgármester, miután közreműködésével a XVI. kerület szégyenfolttá vált Magyarország térképén, az érintettektől való bocsánatkérés helyett most a törvénysértés és az alkotmánysértés útját választotta" - fogalmaz Molnár Gyula szocialista párti politikus.

Mint Molnár Gyula felidézi, a képviselő-testület február 28-án "jogszerűtlen ülésvezetéssel, jogszerűtlen határozatok megalkotásával felszólította díszpolgári címéről való lemondásra" a titulust a Fővárosi Állat- és Növénykert igazgatójaként elnyerő Persányi Miklós környezetvédelmi minisztert és Novák Dezső egykori olimpiai bajnok labdarúgót.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Jábá
2007. március 20. 14:05
Molnár Gyulára azt kell mondanom, hogy "HA HALLGATTÁL VOLNA..."
Már a Friderikusz Sándor is nagypolitikát akart csinálni egy sima kerületi ügyből. Sok évtizedes közigazgatási szakmai tapasztalatom és munkám alapján (és a rendelkezésemre álló információk szerint) állítom, hogy a kerületnek joga van akár olyan határozatot is hozni, hogy valaki, korábbi kedvezményezett lépjen vissza, mondjon le stb. egy díjról. A polgármester pedig köteles kiküldeni a határozatot, ha Ő a végrehajtásért a felelős. Nem biztos, hogy a testület összehívására volt törvényes határidő. Az más kérdés, hogy egyáltalán miért adták a Persányinak a címet. Adták, most meg kavarnak. Önkormáynzati belügy.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását