2024. május 18. - Erik, Alexandra

A védőügyvéd szerint Budaházy nem kapott idézést

Budaházy György egyik védőügyvédje szerint védence nem kapott idézést, és tárgyalást sem tűztek ki a 2002-es Erzsébet hídi ügyben indított büntetőperében, és a bíróság azért adott ki ellene elfogatóparancsot, mert azt vélelmezte, hogy a vádlott nem tartóz
2007. március 18. vasárnap 16:45 - Hírextra
Hozzátette: Budaházy György nem akarta kivonni magát a közérdekű üzem megzavarásának megalapozott gyanúja miatt indított eljárás alól, ha megkapja az idézést, akkor azon minden bizonnyal megjelenik. A Pesti Központi Kerületi Bíróság azért adott ki elfogatóparancsot Budaházy ellen, mert 2002. július 4-én részt vett az Erzsébet híd elfoglalásában, ezért közérdekű üzem működésének megzavarása miatt 2004-ben vádat emeltek ellene.

A Fővárosi Bíróság szombati közleménye szerint ebben az ügyben hamarosan kitűzik a tárgyalást. Budaházy György az Erzsébet híd 2002. júliusi lezárásakor vált ismertté, később számos tüntetést szervezett. A férfit a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) jelentős értékre elkövetett rongálással gyanúsítja, mert tavaly szeptember 18-án részt vett a Szabadság téri szovjet emlékmű megrongálásában. Az NNI a különböző internetes portálokon Budaházy által megfogalmazott felhívások okán az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása előkészülete miatt is kereste a férfit. A több hónapig bujkáló Budaházy Györgyöt március 15-én vettek őrizetbe a rendőrök, a Pesti Központi Kerületi Bíróság szombaton harminc napra házi őrizetbe helyezte.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását