2024. április 28. - Valéria

Jobbos Kossuth-díj Reviczky Gábornak

Reviczky Gábor színművésznek ítélték az idén az alternatív Kossuth-díjat, amelyet Jankovics Marcell filmrendező adott át szombaton Budapesten. Az elismerést odaítélő kuratórium tagja elmondta: fantasztikus színészi pálya áll a művész mögött és előtt.
2007. március 17. szombat 15:00 - Hírextra
"Reviczky miközben bebújik egy szerep bőrébe, közben megtartja magát, és ez nem csak a színészi pályára érvényes, hanem a közéleti emberre". Jankovics Marcell elmondta, hogy az Alternatív Magyar Művészeti Díj Alapítványt Balogh Gyula vállalkozó, Vaja község egykori polgármestere és Földváry Györgyi budapesti lakos alapította 1996-ban, mert úgy látták :"a mindenkori balliberális kormánynak félrehúz a keze a díjazásnál".

Elsőként Hernádi Gyula író részesült az elismerésben. Mint Jankovics Marcell elmondta 1998-és 2002 nem ítélték oda senkinek.

Reviczky Gábor elmondta: A színészek empatikus lelkek, az igazi kvalitásos emberek csak akkor tudnak bátran "működni", ha a nézőtér felől szeretet sugárzik. Kifejezte kívánságát, hogy "a nézők könnyebben választhassanak a szeretet által olyan embereket akik az ország élére valók, és nem olyan bitangokat akik most vannak".

A színész olyan filmekben játszott mint a Csinibaba, az Üvegtigris I-II, Csudafilm, Fej vagy írás, Valami Amerika, Ámbár tanár úr, 6:3 avagy játszd újra Tutti, Zimmer Feri valamint A vörös grófnő.

Az alapítvány kuratóriumának tagja öt, állami Kossuth-díjjal kitüntetett művész: Gyurkovics Tibor író, az alapítvány elnöke, Jankovics Marcell filmrendező, Makovecz Imre építész, Melocco Miklós szobrászművész valamint Schrammel Imre keramikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ute
2007. március 17. 15:18
igazzz magyar(RIPACS,BOHOC)
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását