2024. április 29. - Péter

Az NNI biztos volt abban, hogy Kaiser és Hajdú gyilkolt Móron

A móri bankrablást követő nyomozás bizonyítékai alapján nemcsak a Nemzeti Nyomozó Iroda az üggyel foglalakozó munkatársainak, hanem az ügyésznek és az ügyben résztvevő bíráknak is az volt a meggyőződése, hogy a 2002-es mészárlást Kaiser Ede és Hajdú Lászl
2007. március 17. szombat 10:28 - Hírextra
A nyomozás vezetője szerint tisztességes munkát végeztek, és mivel nem tévedhetetlenek, így az ügyben más forgatókönyv is elképzelhető. A hatályos büntetőeljárási törvény szabályai alapján ennél többet azonban jelenleg nem lehet kimondani - fogalmazott a lapnak adott interjúban Bolcsik Zoltán. Hozzátette: hiszen senki nem tudja egyelőre megmondani, hogy Kaiser Ede valóban nem volt-e ott harmadik személyként.

Mindenképpen szükségesnek tartja az NNI vezetője, hogy egy szakmai grénium vizsgálja meg, és elemezze a hatóságok munkáját a móri mészárlás ügyében.

Bolcsik Zoltán a március 15-én elfogott Budaházy György elfogásával kapcsolatban elmondta: az illető személy ellen tavaly szeptemberben adtak ki körözést, de érvényben volt egy bíróság által kiadott elfogatóparancs is. Semmi tudatosság nem volt Budaházy március 15-i elfogásában, egyszerűen a törvény szerint jártak el - fogalmazott a NNI vezetője.

Nem a politika és média miatt nehezedik a móri nyomzást folytatókra nagy nyomás, hanem a saját maguk által támasztott elvárás miatt - mondta Bolcsik Zoltán. Hozzátette: lelkiismereti kérdés elfogni a bűnözőket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását