2024. május 21. - Konstantin

Szegeden Lékó Péter szólt az ünneplőkhöz

Rendzavarás nélkül, közösen ünnepeltek, koszorúztak a pártok és a civil szervezetek Szegeden a Klauzál téri Kossuth szobornál. A csaknem másfélezres tömeg előtt a város legfiatalabb díszpolgára, Lékó Péter nemzetközi sakknagymester tartott ünepi beszédet.
2007. március 15. csütörtök 17:05 - Hírextra
"Másfélszáz évvel ezelőtt a forradalmárok csak egyetlen dologban értettek egyet, a haza szeretetében és abban, hogy a forradalmat győzelemre kell vinni. A forradalmi ifjúság tagjai 1848-ban is ezernyi helyről érkeztek, másként képzelték el a jövőt, de a haza szeretete a nép felemelkedése iránti elkötelezettségük összekötötte a márciusi ifjakat", mondta Lékó Péter ünnepi beszédében.

Hangsúlyozta: eleink hittek egymás jó szándékában és tehetségében, tisztelték egymás nézeteit, és úgy gondolták, a haza, a szabadság és a demokrácia magasztos céljai érdekében különbözőségeik félretehetők és eltörpülnek

A nemzetközi sakknagymester szerint ez ma nagyon hiányzik Magyarországon.

A legalapvetőbb elvárás, hogy nem vonjuk kétségbe a másik magyarságát, hazaszeretetét és tisztességét csak azért, mert részletekről más a véleményünk - mondta Lékó Péter.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását