2024. május 2. - Zsigmond

Halálra itélték az orosz barlangiszekta vezetőjét?

A penzai szektások szerint Pjotr Kuznyecov szektalapítót, akit jelenleg koponyasérülésekkel kórházban kezelnek, halálra ítélték.
2008. április 13. vasárnap 15:27 - Hírextra
Hogy ki, az nem egészen világos, de tény, hogy Szergej Nyedogon a világvégét várók egy másik vezéralakja szerint létezik egy október 17-én, a Tyihvinszkij kolostorban kelt levelezőlap, amely "különösen titkos" minősítéssel érkezett, s amelyen az ott székelő Legfőbb Inkvizíció tudatja meglehetősen primitív írással, hogy halálra ítélte Kuznyecovot.

Nyedogon azt állítja, hogy Kuzneyecov, akit sérülten találtak meg, s úgy vélték, hogy az általa jósolt világvége késlekedése miatt fejét egy farönkbe verve akart véget vetni életének, semmiképpen nem követhetett el öngyilkosságot, hiszen nem hogy a légynek sem ártott, hanem még egy virágot sem engedett leszakítani híveinek.

Az egyre beszédesebbé váló szektások azt is elmondták: Kuznyecov azt mondta, azért nem vonul be velük az irányításával ásott barlangba, mert az Úr nem engedi. Maga helyett megbízta Antonia apátnőt, hogy vigyázzon a híveire.

Antonia apátnő, világi nevén Angelina Rukavisnyikova 82 éves, és a barlangban töltött idő alatt folyton jelenéseket látott. Most a többiektől külön, nem az imaházban és nem Nyedogon házában, hanem egy harmadik házban él. A vidám szemű, kicsit süket Antónia azt mondja magáról, nagyon bűnös életet élt fiatal korában, ivott, dohányzott, paráználkodott, de ötven éves korában koponyaműtéten esett át. Akkor leesett a műtőasztalról, s holtnak hitték. De elmondása szerint kapott még egy esélyt: azt parancsolta neki az Úr, hogy fiát küldje el katonának, leszerelése után házasítsa ki, s aztán elmehet apácának, így 1993-ban be is lépett egy rendbe. Azóta nem látta a fiát, és unokáit sem, mert Istent választotta - mesélte.

Antónia lakótársa, a fehérorosz Jelena Panaszjuk a Moszkovszkij Komszomolec újságírójának megerősítette, hogy ketten meghaltak a barlangban: Marija Jarosevics, aki szintén Fehéroroszországból, Breszt mellől érkezett, halálba böjtölte magát, hiába próbálták rábeszélni, hogy egyen, vagy legalább igyon, a barlangba vonulás utáni 25. napon meghalt. Egy Tamara nevű nő pedig rákban halt meg a barlangban.

A penzai szektások történetét egyébként az egyik lap egy nem túl jól sikerült televíziós valóságshow-hoz hasonlította.

A következő jelentősebb esemény várhatóan a még bent lévő szektások előjövetele lesz: ezt április végére, az ortodox húsvétra ígérik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását