2024. május 6. - Ivett, Frida

Az új palesztin kormányért nem nagyon lelkesedik a nyugat

Az új palesztin egységkormányt - amelynek listáját csütörtökön terjesztette a miniszterelnök a palesztin államfő elé - üdvözölte az arab világ, de csak hűvösen fogadta az Egyesült Államok és Európa. Izrael pedig kerek perec elutasította, hogy együttműködj
2007. március 15. csütörtök 21:31 - Hírextra
Az amerikai külügyi szóvivő , Sean McCormick kijelentette, hogy Washington előbb megvárja, míg ténylegesen feláll az új palesztin kormány, és ismeretessé válik a programja.

Az Európai Unió külpolitikájának vezetője, Javier Solana szintén azt mondta, hogy az EU kivár az értékeléssel.

Izrael viszont bejelentette, hogy nem tárgyal olyan palesztin kormánnyal, amelyben benne van a Hamász iszlamista mozgalom. Néhány órával korábban egy névtelenül nyilatkozó magas rangú izraeli tisztségviselő még azt mondta az AFP francia hírügynökségnek, hogy a zsidó állam hajlandó együttműködni az új palesztin egységkormánnyal, ha szabadon engedik a még nyáron elrabolt izraeli katonát, és megszüntetik a zsidó állam ellen irányuló rakétatámadásokat. Utóbb azonban az izraeli kormányszóvivő egyértelműn leszögezte, hogy "nem fogjuk elismerni Azt a kormányt, és nem fogunk tárgyalni vele és egyetlen tagjával sem".
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását