2024. június 17. - Laura, Alida

Az Afganisztánban elrabolt olasz újságíró még reménykedik

Videoüzenetben kért segítséget kormányától a tíz napja Afganisztánban elrabolt olasz újságíró - közölte szerdán este egy segélyszervezet és az olasz média. Romano Prodi olasz miniszterelnök közleményben tudatta: a kormány egységes és eltökélt az újságíró
2007. március 15. csütörtök 08:48 - Hírextra
Az Afganisztánban működő Emergency nevű segélyszervezet, amely korábban már segített kiszabadítani egy elrabolt olasz fotóriportert, szerdán jutott hozzá a videofelvételhez. A szervezet nem közölte, kitől kapta az üzenetet.

Daniele Mastrogiacomo a március 12-én, hétfőn készült üzenet elején közli a dátumot, majd tiszta, nyugodt hangon elmondja, hogy jól van, valamint jelzi: meg van győződve arról, hogy a végén minden jól végződik. Az 52 éves újságíró elmondja, hogy azért tartóztatták le, mert tálib területre ment.

A La Repubblica című olasz lap afganisztáni tudósítója vasárnap tűnt el Afganisztán déli részén. Vele volt két afgán kísérő is. A tálibok a szervezet két letartóztatott szóvivőjének szabadon bocsátását, valamint az olasz csapatok kivonását követelik Afganisztánból. A tálibok egyik parancsnoka, Mullah Dadullah szombaton közölte, hogy hét napot adnak a követelések teljesítésére, aminek lejárta után kivégzik foglyukat.

Romano Prodi olasz miniszterelnök közleményben tudatta: a kormány egységes és eltökélt az újságíró mielőbbi kiszabadításában. Prodi jelezte, hogy a videoüzenet felbukkanása után megbeszélést tartott a védelmi- és a külügyminiszterrel is. A kormányfő szerint nem változtatnak afganisztáni politikájukon, és maradnak az olasz katonák az országban.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását