2024. május 5. - Györgyi

Egyre több metróbiztos, csak metró nincs

Metróbiztost nevez ki a zuglói polgármester a 4-es metró Baross és Bosnyák tér között épülő szakaszának koordinálására - közölte a polgármesteri hivatal szerdán az MTI-nek küldött közleményében. A beruházásnak így már három metróbiztosa lesz.
2007. március 14. szerda 12:36 - Hírextra
Az érvényes szerződések és az eredeti tervek szerint halad a beruházás, a további lépésekhez azonban "összehangoltabb munkára van szükség az érintett önkormányzatok és a projektvezetőség között" - áll abban az összefoglalóban, melyet azt követően adott ki a XIV. kerület, hogy Gulyás László, a Dél-Buda-Rákospalota (DBR) metróberuházás projektigazgatóságának a vezetője, Becker László fővárosi metróbiztos és Weinek Leonárd, zuglói polgármester kedden tárgyalást folytattak.

Weinek Leonárd arról beszélt, hogy "a következő lépések a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság készülő környezeti hatástanulmányához és a vasúthatósági engedélyhez kötöttek". Mint mondta, a beruházás vezetői megerősítették őt abban, hogy az érvényes jogi háttér "maximálisan biztosítja a beruházást", így a Bosnyák téri végállomást is.

Weinek Leonárd döntését követően már három metróbiztosa van a 4-es metró beruházásának; először Újbuda önkormányzata, majd a főváros, most pedig Zugló polgármestere jelentette be, hogy biztost nevez ki az építkezéshez kapcsolódó feladatok koordinálására. A jelenlegi tervek szerint a 110 ezres lélekszámú Zuglóban a 4-es metrónak négy állomása épülhet meg. A Fidesz-KDNP frakciószövetség elnöke hétfőn azt mondta: a budapestiek a főpolgármester egyértelmű válaszát várják a metróberuházással, annak finanszírozásával kapcsolatban.

Tarlós István a többi között azt firtatta: igaz-e az az információ, hogy a Baross és a Bosnyák tér közötti szakasz helyzetét az Európai Unió tárgyalhatatlannak tartja. Demszky Gábor a metróberuházással kapcsolatban szerdán délután tart sajtótájékoztatót.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását