2024. május 18. - Erik, Alexandra

"Orbán fut a pénze után"

Orbán Viktor érzi, hogy korábbi népszavazási kezdeményezése megbukott és most kísérletet tesz arra, hogy alkalmatlan eszközökkel megpróbálja fontossá tenni népszavazási kezdeményezéseit -reagált Kuncze Gábor (SZDSZ), a Fidesz elnökének hétfői sajtótájékoz
2007. március 13. kedd 08:13 - Hírextra
Idén elvileg nem lehet népszavazást tartani a vizitdíj kérdéséről, ez ugyanis már szerepel az idei költségvetésben és a büdzsét érintő kérdésekben tiltott a referendum. A Fidesz azonban úgy gondolja, hogy mivel még nincs jövő évi költségvetés és az azt követő évekre vonatkozó büdzsé sem, a vizitdíj kérdését a következő évekre vonatkoztatva már népszavazásra lehet tűzni.

Kuncze Gábor szerint azonban ekkor az Alkotmánynak az a passzusa nem érvényésül, amely szerint költségvetési kérdésről nem lehet népszavazást tartani, hiszen "jövőre is, öt év és 10 év múlva is lesz költségvetés".
A liberális politkus szerint egyre élesebben kezd kibontakozni az a vita, amelyben az egyik oldalon érdemi változtatásokat, jobb színvonalú szolgáltatásokat akar, míg a másik oldal csak a populizmus és demagógiai állandóság mellett áll.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását