2024. május 7. - Gizella

A tűzoltók is felkészültek

A tűzoltóság már hónapokkal korábban elkezdte a felkészülést az augusztus 20-ai rendezvények biztosítására, a rendezvényeken 102 tűzoltó különféle technikai eszközökkel áll majd készültségben, az irányítást az operatív törzs albizottságát vezető Országos
2008. augusztus 19. kedd 11:52 - Hírextra
A fővárosi tűzoltók már a Duna fölött zajló repülőverseny edzései alatt is jelen vannak, az augusztus 20-ai verseny helyszínén öt tűzoltó gépjárműfecskendő és a Dunán négy rohamcsónak áll készenlétben - tájékoztatta az MTI-t kedden Dömök Zsuzsanna Katalin alezredes, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság (FTP) kommunikációs és jogi főosztályának vezetője.

A nemzeti ünnepen estéjén, a tűzijáték ideje alatt 102 tűzoltó, 16 gépjárműfecskendővel és egy tűzoltóhajóval, valamint négy motorcsónakkal áll majd készenlétben. A Lánchíd, a Szabadság híd, valamint az Erzsébet híd mindkét végén tűzoltóautók állnak majd, a Gellért hegy oldalát pedig már délután "belocsolják", hogy a Citadelláról kilőtt, lehulló rakéták ne tudják meggyújtani az aljnövényzetet.

Dömök Zsuzsanna Katalin közölte, külön tűzoltó egységek védik a felújítás alatt álló Szabadság hidat, mivel azon nagy mennyiségű éghetőanyag van, míg a Parlament épületét a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság egységei az Országház Tűzoltósággal közösen óvják.

Dobson Tibor, az OKF szóvivője az MTI-nek elmondta: az operatív törzs albizottsága már az elmúlt hetekben kidolgozott egy egységes útmutatót, melynek alapján a rendezvények szervezői összeállíthatták saját biztonsági tervüket.

Az útmutató helyszínrajzot, menekülési és kiürítési útvonalakat, tájékoztató táblák kihelyezését, a színpadok elhelyezkedését, valamint a rendezvényre kilátogatók és a média tájékoztatását is meghatározza.

Az albizottságot Muhoray Árpád polgári védelmi vezérőrnagy, az OKF veszélyhelyzet-kezelési főigazgató-helyettese vezeti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását