2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Ecclestone szerint a második hely nem elég

Megváltoztatná a Forma-1-es világbajnokság pontozását Bernie Ecclestone az autóverseny első embere. A jelenlegi szabályok szerint a Nagydíj-győztes 10, a második 8, a harmadik 6 pontot kap. A negyedik hely 5, az ötödik 4, a hatodik 3, a hetedik 2, a nyolc
2007. március 13. kedd 08:05 - Hírextra
Ecclestone szerint azonban a 2003-ban bevezetett rendszer nem jó, mert nem elég nagy az első és a második közötti különbség. Közölte, hogy 2008-tól kezdeményez változást. "Az a pilóta legyen a világbajnok, aki több versenyt nyer" - jelentette ki.

A korábbi pontozás szerint az első 10, a második 6 pontot kapott, és csak a legjobb hat versenyzőt jutalmazták. A 2003-as változtatást azután vezették be, hogy Michael Schumacher hatalmas, 67 pont előnnyel nyerte meg a 2002-es világbajnokságot akkori csapattársa, Rubens Barichello előtt. Az új rendszer bevezetésével Ecclestone azt akarja elérni, hogy a pilóták jobban küzdjenek meg a dobogó legfelső fokáért, és ne érjék be a második hellyel.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását