2024. április 24. - György

Nem jutott közös nevezőre Olmert és Abbász

Kézzelfogható eredmény nélkül ért véget Ehud Olmert izraeli miniszterelnök és Mahmúd Abbász palesztin elnök több mint kétórás találkozója vasárnap Jeruzsálemben, egyedül abban állapodtak meg, hogy folytatják a párbeszédet.
2007. március 12. hétfő 07:50 - Hírextra
A megbeszélésen érintették a kormányzó iszlamista mozgalomhoz, a Hamászhoz kötődő militánsok fogságába esett izraeli katona szabadon engedését sürgető izraeli felhívásokat, valamint a folytatódó palesztin rakétatámadásokat is a Gázai övezetből.

Olmert és Abbász nem egészen egy hónapon belül másodszor ült tárgyalóasztalhoz: a február 19-án Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter közvetítésével tartott megbeszélés sem hozott értékelhető előrelépést.

A vasárnapi jeruzsálemi megbeszélést beárnyékolta az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat második számú vezetőjének a Hamászhoz címzett hangüzenete és a fegyveres harcok kiújulása a palesztin területeken.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását