2024. május 14. - Bonifác

Kövér: "Hát elfogadható ez?"

A Fidesz Országos Választmányának elnöke levélben fordult Simon Gáborhoz, az MSZP választmányi elnökéhez, hogy kiderítse: a nagyobbik kormánypárt elfogadhatónak tartja-e és a jövőben normaként kezeli-e a Heves megyei közgyűlésben történteket - jelentette
2007. március 8. csütörtök 12:07 - Hírextra
Az ügy előzménye, hogy az októberi önkormányzati választásokon 20-20 mandátumot szerzett a polgári oldal és az MSZP is, ezzel a hevesi közgyűlés működésképtelenné vált. A két oldal február 20-án megegyezett egymással a költségvetés elfogadásáról, majd a közgyűlés önkéntes felosztásáról, hogy új választásokat lehessen kiírni. Február 23-án azonban Ambrus Zoltán kilépett a Fidesz helyi frakciójából és megszavazta a kormánypárti többséggel a megye új vezetését.

Azóta az Országos Választási Bizottság (OVB) úgy döntött, a Fidesz kérése ellenére Ambrus megtarthatja mandátumát, a legnagyobb ellenzéki párt azonban a Legfelsőbb Bírósághoz fordult az ügyben.

Kövér László azt kéri Simon Gábortól, hogy tegye világossá: elfogadhatónak tartja-e az eljárást, amivel az MSZP helyi szervezete felrúgott egy írásos megállapodást, illetve a jövőben milyen garanciákat tud adni arra, hogy ilyen nem fordul elő? A választmányi elnök szerint kétséges, hogy az MSZP szavát egyáltalán komolyan lehet-e még venni.

A Független Hírügynökség kérdésére Kövér László megerősítette: elképzelhetőnek tart olyan választ, ami után a Fidesz megszüntet minden kapcsolatot és tárgyalást az MSZP-vel, vagy pedig "csak nagyon nyomós ügyben és komoly garanciák mellett" lesz hajlandó egy asztalhoz ülni a nagyobbik kormánypárttal.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását