2024. május 4. - Mónika, Flórián

Horn: "Kádár János szociáldemokrata politikus volt"

Horn Gyula szociáldemokrata politikusnak nevezte Kádár Jánost az MSZP Nyugdíjas Tagozatának fórumán. A volt miniszterelnök arra a hallgatói felvetésre válaszolta ezt, amely Gyurcsány Ferencnek a pártkongresszuson elhangzott értékelését bírálta Nagy Imre é
2007. március 8. csütörtök 19:53 - Hírextra
"Semmi értelme új frontot nyitni, szembeállítani két ember emlékét" - mondta Horn Gyula, hozzátéve, ezt a véleményét a párt elnökének is megfogalmazta. "Kádár János olyat tett meg, amit kevés magyar politikus (...), az embereknek biztonságot teremtett, a megélhetés biztonságát" - szögezte le.

A szocialista politikus köszönetet mondott a jelenlévőknek, hogy mint mondta, most is kibírják, elviselik a nehézségeket, amit a költségvetési megszorítások, a reformok és a jövőt meghatározó fejlesztések együtt rónak rájuk.

"A célokkal nagyobb bajok nincsenek, de a megvalósításuk nagy próbatételt jelent" - mondta. Megítélése szerint "nem kis dolog az egészségügyi reform, de egy sor területen már közel áll a befejezéshez".

Horn Gyula alapvetően fontosnak nevezte, hogy "közbizalmat, együttműködést kell teremteni, ami nélkülözhetetlen a továbblépéshez".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását