2024. április 29. - Péter

Elfoglalták a konzulátust

Olasz globalizációellenes tüntetők kedden mintegy két órára elfoglalták a velencei dán konzulátus épületét, hogy támogatásukról biztosítsák a múlt heti koppenhágai zavargások során őrizetbe vett több száz tüntetőt.
2007. március 6. kedd 22:28 - Hírextra
A koppenhágai tüntetők az ellen tiltakoztak, hogy Norrebro negyedben a rendőrség csütörtökön kilakoltatta az autonómok, punkok, hippik és egyéb, az underground kultúrához tartozó személyek által negyedszázada jogellenesen használt négyemeletes Ifjúság Házát (Ungdomshusetet)."

"Azért foglaltuk el a konzulátust, hogy közvetlenül tárgyaljunk a dán kormánnyal" - közölte Luca Casarini, a velencei csoport szóvivője az ANSA olasz hírügynökség jelentése szerint. A konzulátus személyzete elmondta, hogy olasz fiatalok mintegy negyven fős csoportja üzenetet küldött a hivatalukból a dán kormánynak, amelyben az őrizetbe vettek elengedését követelik.

A velencei tiltakozás békésen ért véget, senkit sem vettek őrizetbe. Két másik ifjúsági szervezet mintegy 50 tagja röviddel később a milánói dán konzulátusnál kezdett hasonló tiltakozó akcióba, de a rendőrök incidens nélkül eltávolították őket. Olaszországban számos "szociális központ" (ifjúsági ház) működik, gyakran illegálisan, rendszerint szélsőbaloldali csoportok tartanak bennük gyűléseket és koncerteket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását