2024. május 3. - Tímea, Irma

Valószínűleg megölték az újságírót

Kételyeit fogalmazta meg hétfőn a Kommerszant című orosz lap azzal kapcsolatosan, hogy öngyilkosságot követett volna el az újság katonai tudósítója, Ivan Szafronov.
2007. március 5. hétfő 10:18 - Hírextra
Szafronov pénteken esett ki egy moszkvai ötemeletes ház lépcsőházi ablakából, a rendőrségi nyomozásban pedig túlsúlyban van az a feltételezés, hogy az újságíró öngyilkosságot követett el. A Kreml-bíráló lap oknyomozó újságírója, Szergej Djupin ugyanakkor kételyeket fogalmazott meg a vizsgálódásait összegző hétfői cikkében. Szerinte mindenki, aki ismerte Szafronovot - rokonok és munkatársak egyaránt - határozottan kizárja az öngyilkosság lehetőségét.

"A rokonok hajlanak arra, hogy Ivan Szafronovot mégis megölték, megrendezve az öngyilkosságát" - írja Djupin a lap internetes honlapján is olvasható írásában.

Ivan Szafronov tartalékos ezredes volt, a hadseregről és az űrkutatásról írt. A haláleset szemtanúja volt a szemközti ház két lakója. Az esés után figyelték a lépcsőház bejáratát, de nem láttak kijönni senkit, és a lépcsőház ablakán át sem láttak senkit. Djupin elismeri: semmi sem utal arra, hogy erőszakos cselekmény okozta volna Szafronov halálát.

Az újságíró magas és testes volt, nehéz lett volna őt kilökni a lépcsőház szűk ablakán, de a szomszédok nem hallottak semmi gyanúsat, és nem észlelt semmit a lépcsőház egyik lakásában élő kutya sem, aki mindig ugat, ha ismeretlen tért be a házba.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását