2024. április 29. - Péter

Gyurcsányt aggasztja a zsidózás

A miniszterelnök aggasztónak ítéli, hogy Magyarországon "ma rendkívül sok az olyan kisebb-nagyobb tüntetés, ahol a világ legtermészetesebb dolgaként zsidóznak". Erről a kormányfő beszélt hétfőn a Független Hírügynökségnek adott interjújában.
2007. március 5. hétfő 12:52 - Hírextra

Mint mondta, az elmúlt években nem lehetett olyat tapasztalni, hogy "Magyarországon ilyen természetes módon lehet támadó éllel zsidózni." Gyurcsány szerint, az antiszemtita jelenségek erősödése az egyik legveszélyesebb társadalmi jelenség. "Ez nem gyerekjáték, ebben a kérdésben egy millimétert sem lehet engedni" - tette hozzá a politikus, aki reméli, hogy a kérdés kapcsán a The Timesnek adott nyilatkozta miatt, akik "találva érzik magukat", szégyenkeznek.

Rosszul fordíttották le a kormányfő The Times-nek adott interjújának azon részletét, ahol az euró magyarországi beveztéséről beszélt. A lap azt írta ugyanis, hogy Gyurcsány Ferenc az euró beveztésének időpontját 2010 és 2015 közé teszi, miközben a politikus a 2010 és 2014 közötti időpontot valószínűsítette. " A félreértést a lap fordítási hibára vezette vissza" - nyilatkozta Gyurcsány Ferenc.

Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását