2024. április 30. - Katalin, Kitti

Megszüntették a Rábán a vízminőségi készültséget

Pénteken délután 4 órától megszüntették a vízminőségvédelmi készültséget a Rábán. A Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság munkatársai felszedték az úgynevezett merülőfalakat, és az elmúlt napokban összegyűjtött olajos-habos-perlites sze
2007. március 2. péntek 20:32 - Hírextra
A Rábán még február 23-án rendeltek el harmadfokú kárelhárítási készültséget Szentgotthárd és Magyarlak között, miután olajszennyezést észleltek ezen a szakaszon - kiderült, hogy osztrák területről érkezett.

Ausztria hivatalos tájékoztatása szerint a határ menti ipari parkban működő Lyocell üzemben karbantartást végeztek, amikor az üzem csapadékvíz-elvezető csatornáján keresztül 200 liter turbinaolaj ömlött a Lapincs folyóba. Onnan a veszélyes anyag közvetlenül a Rábába jutott.

Az olajszennyezés továbbterjedését a vízügyi igazgatóság munkatársai merülőfalakkal akadályozták meg. A kárelhárításon naponta 10 ember dolgozott, a védekezés csaknem 6 millió forintba került. A vízügyi igazgatóság "a szennyező fizet" uniós alapelvnek megfelelően a költségeket a károkozóra kívánja áthárítani - jelentette a Független Hírügynökség zalai tudósítója.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását