2024. május 2. - Zsigmond

Különleges dalt akar vinni Helsinkibe Rúzsa Magdi

A Helsinkiben májusban megrendezendő Eurovíziós Dalversenyen Rúzsa Magdi, a legutóbbi Megasztár győztese indul a Magyar Televízió jelöltjeként, aki gőzerővel készül a dal kiválasztására.
2007. március 2. péntek 14:22 - Hírextra
A Magyar Televízió 1993 óta tagja a közszolgálati műsorszolgáltatók nemzetközi családjának. Elsődleges cél, hogy Magyarország megmutassa magát. Fontos felület a műsor és a már februártól hozzáférhető MTV-s és EBU-s (European Broadcasting Union) weboldal - áll az MTV-nek az MTI-hez eljuttatott közleményében. A verseny két részből áll: az elődöntő 2007. május 10-én lesz, a döntő pedig 2007. május 12-én, szombaton.

A dalok sorrendjét a házigazdák sorsolás útján állapítják meg. Valamennyi dal elhangzása után felhívják a résztvevő országok nézőit, hogy szavazzanak a kedvenc dalukra, - a saját országukat képviselő dal kivételével - telefonos és sms-szavazással.

Tizennégy garantált hely van, a fennmaradó 10 helyért pedig az összes többi közreműködő televízió versenyez. Lényeges szabály, hogy a benevezett dal 2006. október 1. előtt nem jelenhetett meg kereskedelmi forgalomban, hossza maximum 3 perc lehet.

Az előadó szabadon dönthet arról, milyen nyelven énekel. Csak a zenei alap lehet play back, a dalt élőben kell előadni. A színpadon hat fő lehet jelen, akiknek a középdöntő napjáig be kell tölteniük 16. életévüket.

Amint Rúzsa Magdi a versenyre őt felkészítő MTV munkatársainak elmondta: "Különleges dallal szeretnék indulni a versenyen. Maximalista vagyok, a maximumot nyújtom majd a színpadon is."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását