2024. május 16. - Mózes, Botond

Csak másfél százaléknak nem jár gázár-támogatás

Bár még egy hónapig beküldhetik a fogyasztók a gáz- és távhőtámogatási kérelmeiket a Magyar Államkicstárhoz, mostanra gyakorlatilag teljesen végetért a igénylők rohama.
2007. március 2. péntek 09:12 - Hírextra
Eddig összesen valamivel több mint két millióan folyamodtak a szocális alapon jutattott állami kompenzációért - korábban a kincstár is nagyjából ennyi ügyféllel számolt. Az előrejelzések szerint legfeljebb március végén, a határindő letelte előtt egy-két nappal lehet majd ismét az igénylők számának kis mértékű emelkedésre számítani. A tapasztalatok alapján úgy tűnik, hogy mostanáig a gázóráikat az év elején átirató fogyasztók zöme is beküldte a szükséges iratokat a kincstár hivatalaiba.

A szakemberek szerint a felhasználók fokozatosan beletanultak a nyomtatványok kezelésébe, így egyre több a hiba nélkül kitöltött nyomtatvány. Ennek ellenére az év eleje óta beadott kérelmek mintegy 25 százalékát kellett hiánypótlásra visszaküldenie a kincstárnak. A jogosulatlan jelentkezők aránya alig érte el a másfél százalékot.

A lap úgy tudja, az elmúlt hetekben teljesen utolérte magát az államkincstár, így manapság már naprakész adatfeldolgozás. A kérelmeket hetente adja át a hivatal a területi hő és földgáz szolgáltatóknak, hogy azok jóváírják az éppen esedékes számlákon az árkiegészítést.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását