2024. április 26. - Ervin

Horváth Csaba bizakodó

A Fővárosi Közgyűlés oktatási ügyekért felelős szocialista főpolgármester-helyettese szerint a csütörtöki ülésen meglesz a fővárosi szakiskolák rendszerének átalakításához szükséges 34 szavazat a 67 tagú testületben.
2007. március 1. csütörtök 09:37 - Hírextra
MTI-nek adott nyilatkozatában Horváth Csaba elmondta: nem készül más forgatókönyvre. Mint mondta, minden változás érdeksérelemmel jár, és a változtatások szükségességével az ellenzék is egyetért, csak annak "részleteivel" nem. A közgyűlés ülését megelőzően az Újvárosháza épülete előtt mintegy kétszáz diák és pedagógus tiltakozott a szakiskolák tervezett bezárása ellen.

"Jobban örültem volna, ha több idő van ennek a területnek az áttekintésére" - tette hozzá, utalva arra, hogy a közgyűlés őt csak a korábbi ülésen választotta meg főpolgármester-helyettesnek. Közölte azt is: úgy látja, az átszervezés előkészítésében eddig lelkiismeretes munka folyt.

Hozzátette, a mostani még csak egy "elvi döntés" lesz , a gyakorlati döntés még a szakbizottságok elé kerül. E testületekben az integráció részleteit dolgozzák ki, így a többi között azt, hogy a tantestületek hogyan olvadnak majd össze.

A Fővárosi Közgyűlés február 15-i ülésén döntött arról, nagy meglepetésre, hogy elfogadva Tarlós István Fidesz-KDNP frakcióvezető javaslatát, egy évvel elhalasztja a fővárosi szakiskolák átszervezését. A 33 igen, 26 nem és 5 tartózkodás mellett elfogadott javaslatra voksolók között két szocialista képviselő is volt, és több szabad demokrata és szocialista képviselő is tartózkodott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását