2024. május 25. - Orbán

Könnygázas-kordonos tüntetés Brüsszelben

Összecsapásokba torkollott az a tüntetés, amelyet tűzoltók szerveztek szerdán Brüsszel belvárosában: a tiltakozó menet egyes résztvevői megpróbáltak átjutni a minisztériumi negyedet a tüntetés útvonalától elválasztó kordonon, mire a rendőrök közbeavatkozt
2007. február 28. szerda 15:49 - Hírextra
Az összecsapásokban 3 rendőr és 3 tűzoltó megsérült. A szakszervezetek által meghirdetett tüntetésre egész Belgiumból érkeztek tűzoltók: a szervezők szerint 2-3 ezren vettek részt a megmozduláson. A tűzoltók jobb képzési feltételeket, s a nyugdíjba menetellel, valamint a munkahelyi balesetekkel kapcsolatos szabályozás javítását követelték.

Az összecsapások akkor kezdődtek, amikor a menet a belga parlament, a királyi palota és a főbb minisztériumok környékére ért. Az ide való behatolást kordonok akadályozták (ebben az úgynevezett "semleges övezetben" tilos a tüntetés), ám néhány tűzoltó mégis be akart jutni a lezárt utcába.

A rendőrök ezt próbálták megakadályozni, s ekkor elszabadultak az indulatok: a tűzoltók fecskendőikkel elkezdték locsolni a környező épületek falait, a rendőrök pedig vízágyút, s könnygázgránátokat vetettek be. Néhány perccel később végül helyreállt a rend.

A tüntetést meghirdető szakszervezetek sajnálkozásukat fejezték ki az erőszakos akciók miatt, a résztvevők közül sokan pedig botrányosnak mondták a történteket, emlékeztetve, hogy a két szervezet, a rendőrség és a tűzoltóság egyébként szorosan együttműködik egymással munkája során.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását