2024. május 9. - Gergely

Oroszország a palesztin embargó ellen

Oroszország igyekszik elérni a palesztin kormányt sújtó gazdasági embargó feloldását - közölte kedden az orosz külügyminiszter, miután találkozott a Hamász legfőbb politikai vezetőjével.
2007. február 27. kedd 12:38 - Hírextra
Az orosz külpolitika vezetője újságíróknak nyilatkozva elmondta: rá akarják venni a nemzetközi közösséget a békefolyamat támogatására, beleértve az embargó feloldását is.

Az úgynevezett közel-keleti kvartett - az Egyesült Államok, Oroszország, az ENSZ és az EU - a Hamász tavalyi kormányalakítása után befagyasztotta a segélyek kifizetését a Palesztin Hatóságnak, mert a palesztin szervezet nem volt hajlandó elismerni Izrael államot, nem mondott le az erőszak alkalmazásáról, és a korábban megkötött palesztin-izraeli egyezségeket sem ismerte el. Segélyek nélkül a pénzügyi összeomlás szélére került a Palesztin hatóság.

Káled Mesál azután utazott az orosz fővárosba, hogy Mekkában a Hamász és a Fatah megegyezett egy nemzeti egységkormány felállításáról. Lavrov a mekkai megegyezést pozitív lépésnek nevezte, és hozzátette: Oroszország a kezdetektől fogva támogatta a palesztin nemzeti egységkormány ötletét..

A kvartett tagjai között nincsen egyetértés arról, hogyan egyezzenek meg a mérsékeltnek tartott Fatah részvételével alakított kormánnyal. Egyedül Oroszország tart fent diplomáciai kapcsolatot a kvartett tagjai közül a Hamásszal, amit a nyugati országok terroristaszervezetként tartanak nyílván.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását