2024. április 29. - Péter

Botrányos ajánlatok nyuszilányoknak

A playmate szakmának ugyanúgy lehetnek hátulütői, mint előnyei. Pénz, csillogás és hírnév mellett a lányoknak szembesülniük kell a „tisztességtelen” felkérésekkel, ajánlatokkal. A közvélemény szintén gyakran azonosítja a nyuszilányokat a prost
2007. február 27. kedd 12:56 - Kánya Andrea

Miből lesz a cserebogár?

A playmate-lányok általában szépségkirálynőként kezdik karrierjüket – vagy mondjuk inkább úgy, a szépségkirálynők többsége választja a vetkőzős lapokhoz vezető utat, gyakran igen fiatalon. A siker tehát a magazinok hasábjain rejlik. Ez egy olyan kiugrási lehetőség a szépségiparban, ami meghozza gyümölcsét: fotózások, divatbemutatók, rendezvények tömkelege várja a szépségeket.

Bódy Sylvi karrierje 1995-ben kezdődött, mikor első helyezést nyert a Queen of Hungary tinikategóriájában. 1998-ban a Miss Hungary második helyezettje volt, rá egy évre pedig megválasztották Miss Cinema Europának. 2002-ben a „Playmate of the year” cím birtokosa lett. Mára pedig már tévé-show-kban szerepel.

Hargitay Bea 17 éves volt, amikor felkérték a playmate szerepre. „Nem emlékszem rá, hogy ki fedezett fel. Egy fotóproducer jött oda hozzám egy divatbemutatón, és megkérdezte, szeretnék-e az újságban szerepelni. Nekem pedig ezzel gyerekkori álmom vált valóra, hiszen a családom mindig is Playboy-őrült volt. A nagybátyám például 1 évig együtt élt Pamela Andersonnal”, mondja a modell.

A siker

A siker a fotózások, felkérések és megjelenések számával mérhető. Radnai Péter, a Playboy főszerkesztője szerint egy playmate sikere az eladhatóságtól függ: „Természetesen az elsődleges dolog, hogy jól nézzen ki a hölgy, de még ennyire fontos, hogy jól el tudja adni magát a különböző médiumokban.” Radnai Péter Kelemen Annát emelte ki a playmate-ek közül: „Annácska azért ennyire sikeres, mert ő az egyik legellentmondásosabb playmate-lány. Akárhányszor szerepel, valamivel biztosan port kavar.” A Hírextra azon kérdésére, miszerint mi történik, ha egy playmate pénzért adja a testét, Radnai úgy nyilatkozott, hogy nem feltétlenül kizáró ok, ha a nyuszilány „messzebbre megy el”. „Nem szerencsés, ha kiderül, hogy a playmate-ünk pénzért szeretkezik. Persze ezt azért figyelembe vesszük a verseny folyamán. Ha utólag derül ki - mint ahogy volt is erre példa - , akkor sem von feltétlenül maga után szankciót.”

Dundika szerint a playmate-karrier elején érkezik a legtöbb munkaajánlat, aztán egyre kevesebb felkérést kapnak. Tehát ki kell használni a lehetőséget, amíg lehet, persze csakis a munkaajánlat tekintetlében - vallja a playmate. „Mostanában inkább műsorvezetőnek, házigazdának kérnek fel, de a karrierem elején szinte minden nap kerestek azzal, hogy fotóznának. Vannak olyan ajánlatok, amiket vissza kell utasítani. Leggyakrabban az olyan kis cégeket utasítom el, akik nem tudnak fizetni, csak valamilyen másféle juttatást adnak – például ruhát vagy ékszert… A szakmában vigyázni kell, mit vállalunk el, hiszen tűzként terjed a hír, ki mennyiért vállalt munkát”. A Hírextra kérdésére, miszerint milyen más ajánlatokkal bombázták, Dundika elmondta, mostanában békén hagyják. „Konkrétan két szexuális jellegű megkeresésem volt: egyszer felkértek, hogy szerepeljek egy pornófilmben. Természetesen nemet mondtam. Egyszer pedig egy olyan fotózásra hívtak, ami már sértette volna a jó ízlés határait. Szerintem a legnagyobb baj ott van, hogy nincsenek tisztában azzal, mi a különbség újság és újság, illetve nő és nő között.”

A botrány

Elkerülhetetlen, hogy egy nő – főleg egy nyuszilány – , aki a nyilvánosság előtt szerepel, célkeresztbe kerül, és pletykákat terjesztenek róla. Néha alaptalanul. Bódy Sylvi kislánykora óta hozzá van szokva ehhez a jelenséghez: „Mivel szebb voltam, mint a többi lány, már akkor ilyen-olyan jelzőkkel illettek. Sokszor sírva mentem haza, de anyukám mindig azt mondta, hogy örüljek, hisz ez csakis azt bizonyítja, hogy valóban szebb és különlegesebb vagyok a többieknél. Szép lassan, fokozatosan felnőttként is hozzászoktam, hogy gyakran megjelenik rólam egy-egy cikk vagy fotó. Azt hiszem, az újságírók már megszokták, hogy a magánéletem tabu. Ezt többé-kevésbé tiszteletben tartják. De szerencsére nincs körülöttem semmilyen botrány, ami pletykákra adna okot.”



Hargitay Bea szerint azért kétértelmű a playmate lányok szerepe, mert a médiában túl sokat vannak szem előtt. „Én nem hiszem, hogy többen lennének azok, akik pénzért mindent elvállalnak. Persze híresztelések mindig vannak, én is gyakran olvasok ilyenekről.” Hozzátesszük, Beáról is felröppent már olyan hír, hogy Sebeők Jánossal kalandozott, bár aki ezt beveszi, annak csak gratulálni tudunk.

A már említett Kelemen Annácskát a Hírextra heteken keresztül üldözte, hogy interjút készíthessen vele – de sikertelenül. Többször megbeszéltünk Annácskával időpontot, amit aztán a playmate lemondott. Aztán hívtuk, nem vette fel. Aztán újra hívtuk, kikapcsolta a telefont. Így tehát Annácskát nem tudtuk megkérdezni, mi újság vele mostanában – pedig tényleg csak ezt szerettük volna megtudni.

Az élet borús oldala

Kocsis Orsi hónapokig elvonult a világ elől, mikor megkörnyékezték a tisztességtelen ajánlatokkal. „Telefonszámot cseréltem, nem tudott senki sem elérni. Akkor elhatároztam, hogy végleg kiszállok ebből az egészből. Negatív élményeim voltak. Úgy bántak velem, mint egy könnyűvérű lánnyal. Ezt nem tudtam feldolgozni. Rosszul esett, hogy ennyinek tartanak.”

Orsi szerint Magyarországon majdnem minden playmate-nek felajánlják, hogy pénzért adja a testét. „Van, aki bevállalja, van, aki nem. Én nem az a típusú lány vagyok, aki erre hajlandó lenne. Elgondolkodtam, hogy ennek legyen vége, s induljunk tiszta lappal. Még az akkori kapcsolatom is véget ért emiatt. Ha elmegyek szórakozni, akkor többen megismernek, s a férfiak sem úgy jönnek már oda hozzám, hogy esetleg ő egy aranyos lány, s meg szeretnék vele ismerkedni, hanem az vezérli őket, hátha ágyba tudnak vinni. Örülök, ha olyan közegbe kerülök, ahol nem ismernek. Ahol fogalmuk sincs, hogy én ki vagyok. Ekkor jobban be tudok illeszkedni, szorosabb kapcsolatokat tudok kialakítani fiúkkal-lányokkal. Egy fél év alatt volt időm gondolkodni, s akkor rájöttem, hogy mégis megpróbálok visszajönni, de más utakon járva.”

A playmate szerint nem biztos, hogy a vetkőzés a megfelelő út a siker felé: „Amióta megnyertem a playmate versenyt, nagyon sok ügynökség és munkaadó már nem foglalkozik velem, mert úgy gondolják, hogy ha már én levetkőztem egy férfimagazinnak, nem foglalkoztatnak többé”. Ez tehát rányomja a bélyeget a lányokra, amit aztán már nehezen mosnak le magukról – már ha akarják.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását