2024. május 17. - Paszkál

Fodor Gábor: "Nem mérhetünk kettős mércével"

Fodor Gábor célja helyreállítani az összhangot a szavak és a tettek között, mint azt programjának Felelős politika - politikai ars poetica című fejezetében írja.
2007. február 24. szombat 10:26 - Hírextra
Az SZDSZ elnökjelöltje szombaton hozza nyilvánosságra a dokumentumot. Fodor Gábor szerint az SZDSZ-nek történelmi szerepet kell játszania a politikai kultúra és a közélet normalizálódásában. Ehhez a választóiknak, politikai szövetségeseiknek és ellenfeleiknek egyaránt azt kell mondani, ami politikájukból következik: őszinte, egyenes állításokat.

"Nem mérhetünk kettős mércével" - jelenti ki. Hozzáteszi: a liberális párttól elvárják, hogy őszinte, felelős kommunikációval és politikával tegyen az ország felemelkedéséért, a reformok végrehajtásáért, a kirekesztettek integrálásáért, a normális hangnem visszaállításáért. Véleménye szerint több energiát kell fektetni a kormányzati intézkedések körültekintő megalapozásába, és a reformok kommunikációjába.

Az elnökjelölt ír arról is, hogy a párt számára az elmúlt éveket a sodoródás jellemezte, "megesett, hogy taktikai érdekek miatt áldoztuk fel a liberális politikát". A következetlenség az oka annak, hogy képtelenek voltunk elmozdulni a bejutási küszöb körüli népszerűség szintjéről - állítja.

A politikus programjában ígéretet tesz, hogy véget vet a sodródás korszakának és erős középpárttá teszi az SZDSZ-t. "Amit kínálok, életteli és gyakorlatias: versenyképes szakpolitikai programok, működőképes szervezet, a liberális gondolkodású emberekhez való eljutás eszközei" - fogalmaz Fodor Gábor.

A másik elnökjelölt Kóka János szavaira utalva kitér arra, hogy az elmúlt tíz évben az SZDSZ gyakran úgy tett, mintha valóban a rendszerváltás múzeumába akarná utalni a liberális értékeket. "Én megszakítom a folytonosságot ezzel a gyakorlattal. Programom arról szól, hogyan kell a liberális értékeket az előttünk álló feladatokra alkalmazni. Így fogjuk megduplázni támogatóink számát" - áll a programban.

Fodor Gábor ír arról is, hogy az SZDSZ nem lehet egy szűk elit pártja, a már sikeresek pártja, továbbá fontosnak tartja, hogy az SZDSZ legyen kezdeményezője az egyénre, családra szabott munkaügyi, oktatási, szociális programoknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását