2024. május 19. - Ivó, Milán

Más is költekezett, ők miért ne tették volna

Nem érzi bűnösnek magát Korcsmáros György, a Győri Nemzeti Színház csütörtökön este állásából felfüggesztett igazgatója. A direktor ellen zárt ülésen fegyelmi eljárás indítását rendelték el a gazdálkodásban tapasztalt hiányosságok és nagy összegű túlkölte
2007. február 23. péntek 18:52 - Hírextra
Korcsmáros György azt mondja, rajtuk kívül legalább félszáz másik intézmény van a városban, amelyik túlköltekezett. Az önkormányzatnál azt mondják, az elmúlt 15 évben többször is volt már probléma a színház gazdálkodásával. Most több mint 100 millióval költöttek többet a tervezettnél. Az alpolgármesternek az szúrt leginkább szemet, hogy a teátrum 13 büki luxus apartman üdülési jogát vásárolta meg jelentős összegért. Erről pedig nem egyeztettek az önkormányzattal. Németh Zoltán alpolgármester a Független Hírügynökségnek elmondta, amikor a többi intézménynél rendkívüli takarékossági intézkedéseket kellett bevezetni, nem engedhetik meg, hogy a színház ilyen mértékben terhelje meg a város költségvetését.

Az igazgató azt mondja, rajtuk kívül legalább félszáz másik intézmény van a városban amelyik túlköltekezett. Korcsmáros György felelőtlenségnek tartja felfüggesztését és nem érzi bűnösnek magát. A társulat kiállt igazgatója mellett. Péntek délelőtt petíciót fogalmaztak meg és adtak át a város polgármesterének, amelyben arra kérik, hogy a művészeti munkát az eljárás ideje alatt is Korcsmáros György irányításával végezhessék. A Független Hírügynökség információi szerint az állandó nézők többsége miután meghallotta, hogy az igazgatót felfüggesztették állásából, azzal fenyegetőzik, hogy visszaadja korábban megváltott bérletét.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását