2024. május 2. - Zsigmond

Nincs visszaút

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter szerint az elfogadott konvergenciaprogramot következetesen végig kell vinni ahhoz, hogy Magyarország versenyképessége megmaradjon, sőt javuljon a következő években.
2007. február 22. csütörtök 13:01 - Hírextra

A gazdasági tárca vezetője ezt a "The Economist" című brit vezető gazdasági hetilap budapesti konferenciáján mondta. "Magyarország megnyerte az elmúlt 17 évben az egy főre eső bejövő működőtőke tekintetében a versenyt közép-európai versenytársaihoz képest. Ahhoz, hogy ez a jövőben is fennmaradjon, gyors ütemben meg kell valósítani az elhatározott reformokat" - hangoztatta Kóka János.

A miniszter kiemelte, hogy a következő hét évben mintegy 23 milliárd euró uniós forrás érkezhet az országba, ez azonban nagy kihívás, jó pályázatokkal lehet majd elnyerni az uniós pénzeket. Úgy vélte, a fő kérdés az, hogy Magyarország elinduljon és megmaradjon a reformok útján. "Meggyőződésem, hogy a magyar kormányt semmi sem térítheti el a konvergencia megvalósításának útjáról" -mondta.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását