2024. május 20. - Bernát, Felícia

Kétnapos ülés a jövő héten

Kétnapos ülést tart jövő héten az Országgyűlés; kedden kezdik tárgyalni a képviselők a Büntető törvénykönyv sok vitát kiváltott módosítását - derül ki a napirendi javaslatból.
2007. február 22. csütörtök 11:46 - Hírextra
Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke a házbizottság ülése után az MTI-nek elmondta, hogy hétfőn napirend előtt Szili Katalin házelnök megemlékező beszédet mond a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából. Az Országgyűlés 2000-ben hozott határozata alapján lett február 25. - Kovács Béla kisgazda országgyűlési képviselő Szovjetunióba urcolásának napja - a kommunizmus áldozatainak emléknapja.

Altorjai Anita beszámolt arról is: Hiller István kulturális és oktatási miniszter levélben kérte, hogy a parlament is foglalkozzon a Batthyány-emlékévvel, amelyet az első felelős magyar kormány miniszterelnöke születésének 200. évfordulója alkalmából hirdettek meg. Erről később egyeztetnek a frakciók - tette hozzá.

Hétfőn a képviselők lefolytatják a Start-kártya használatának kibővítéséről szóló, a foglalkoztatást elősegítő törvényjavaslat, valamint a jegybanktörvény módosítását. Ez utóbbiban az egyik legfontosabb változtatás az, hogy a Magyar Nemzeti Bank intézményi függetlensége érdekében a jövőben a jegybank elnökének rendeletalkotása esetében megszűnik az igazságügy-miniszter véleményezési joga.

A javaslat szerint az MNB vezető tisztségviselői vagyonbevallásukat az országgyűlési képviselőkre érvényes szabályoknak megfelelően teszik meg. Kedden kezdi meg a Ház a Büntető törvénykönyv módosításáról szóló javaslat tárgyalását, amelyben az a vitatott passzus is szerepel, hogy nem lenne büntethető, aki tizennégy évesnél idősebb, de tizennyolcadik életévét be nem töltött személyről annak beleegyezésével saját használatra készít vagy tart pornográf felvételt.

Már eddig is minden frakció jelezte, hogy ezzel kapcsolatban módosító indítványt nyújt be. Ugyancsak kedden kezdik meg a képviselők a mezőgazdasági támogatásokról szóló indítvány általános vitáját, amely az új európai uniós támogatási rendszerre való átállást alapozza meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását