2024. május 4. - Mónika, Flórián

Amerika újra figyelmeztet

Az amerikai külügyminiszter csütörtökön arra figyelmeztette Iránt, hogy atomprogramjának ügye hamarosan ismét az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé kerülhet. Condoleezza Rice hozzátette: ez esetben a testület célja az lesz, hogy Teheránt rábírja arra, hogy vissz
2007. február 22. csütörtök 13:24 - Hírextra
Rice szerint a tárgyalások akkor lehetségesek, ha Irán előtte felhagy az urándúsítással, ami - sok ország félelmei szerint - atomfegyver előállításához kell Teheránnak. Az iráni vezetés erre mindig azt válaszolja, hogy ők csakis a békés energiatermelés miatt dúsítanak uránt.

Nyilatkozata előtt Rice Berlinben megbeszélést folytatott német és orosz kollégájával, valamint az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai biztosával.

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség igazgatójának legkésőbb pénteken kell jelentést tennie arról, hogy Irán hajlandó-e az urándúsítás felfüggesztésére. Mohamed el-Baradei jelentése - a jelek szerint - ennek ellenkezőjét fogja tartalmazza, vagyis javasolja a Biztonsági Tanácsnak, hogy hozzanak szigorúbb szankciókat Teherán ellen. A világszervezet jelenleg tiltja tagországainak, hogy az urándúsításhoz szükséges eszközöket és technológiákat eladják vagy közvetítsék Iránnak.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását