2024. április 19. - Emma

A Duna Televízió elbocsájtási hullámának újabb áldozata

Szaniszló Ferenctől, a Duna Televízió Híradójának eddigi főszerkesztőjétől is megválik a most folyó csoportos elbocsátás során a közszolgálati médium - erősítette meg Cselényi László, az intézmény elnöke.
2007. február 21. szerda 14:34 - Hírextra
A lépés indokairól nem kívánt nyilatkozni, ahogy azt a közszolgálati médium menedzsmentjének egyik tagjától származó értesülést sem kommentálta, hogy "bizalmi jelegű problémák" voltak a főszerkesztő és a vezetés több tagja között. Cselényi László arra emlékeztetett: csoportos leépítésnél nem kell indokolnia a cégnek minden egyes elbocsátást.

Szólt arról is, hogy ideiglenesen Kiss Rita főgyártásvezető tölti be a Híradó főszerkesztői posztját. Két hete számolt be az MTI arról, hogy a tavaly ősszel beharangozottnál kevesebb, összesen félszáz belsős munkatársat bocsát el a Duna Televízió.

Az információ szerint a menedzsment azt vállalta: ha döntően nem változik meg a cég anyagi helyzete, a következő két évben nem lesz újabb csoportos létszámleépítés.

Az MTI tavaly október eleji értesülése szerint akkor mintegy 580 dolgozójának hetedét-nyolcadát tervezte elbocsátani a Duna Televízió; a lépés oka, hogy a színlelt szerződések felszámolása, valamint az adóemelés évente több százmilliós pluszkiadást jelent a gazdasági egyensúlyára évek óta kínosan vigyázó intézmény számára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását