2024. május 7. - Gizella

Új pozícióban Glatz Ferenc

Újjáalakult a a Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési Társadalmi Tanácsadó Testület a Külügyminisztériumban, a kibővült grémium elnöki teendőit Glatz Ferenc, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke látja el, aki Göncz Árpád volt köztársasági elnököt köve
2007. február 19. hétfő 19:04 - Hírextra
A NEFE TTT elődje 2003 őszén jött létre a magyar politikai élet, a társadalmi, szakmai szervezetek, a tudományos és a közélet képviselőiből, azzal a céllal, hogy segítse Magyarország nemzetközi fejlesztési tevékenységét és annak társadalmi elfogadottságát. A testület három évre szóló mandátuma 2006 végén járt le.

Glatz Ferenc, az MTA Történettudományi Intézetének igazgatója megnyitójában kiemelte a nemzetközi fejlesztési együttműködést, mint a külpolitika azon területét, amely a legközvetlenebb kapcsolatot tartja fenn a civil szférával - olvasható az MTI-hez eljuttatott kommünikében. Az akadémikus kifejtette: a testület tagjai a kutatás, az oktatás, a közélet különböző területein szerzett jártasságuk és kapcsolatrendszerük révén igyekeznek segíteni abban, hogy a nemzetközi fejlesztési tevékenység fontosságát a társadalom minél szélesebb rétegei ismerjék el.

Várkonyi László külügyminisztériumi szakállamtitkár, aki egyben a Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési Társadalmi Tanácsadó Testület (NEFE TTT) titkári feladatkörét is betölti, üdvözlő beszédében hangsúlyozta a magyar külpolitika szerves részét képező nemzetközi fejlesztési együttműködés törekvését a világban létező szegénység csökkentésére, az emberi jogok tiszteletben tartására, a jó kormányzás gyakorlatának elterjesztésére, a fenntartható fejlődés, a béke és a biztonság feltételeinek megteremtésére és megszilárdítására, összhangban az ENSZ, az Európai Unió és az OECD célkitűzéseivel - írta közleményében Polgár Viktor.

Az újjáalakult testület megvitatta a Magyarország 2006. évi hivatalos nemzetközi fejlesztési tevékenységéről készült és ezt követően a miniszterek alkotta tárcaközi bizottság elé terjesztendő beszámolót, és ajánlásokat fogalmazott meg az elkövetkező időszak NEFE-tevékenységére vonatkozóan.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását