2024. május 2. - Zsigmond

A síita hitszónok lebuktatta fegyveres milicistáit

Muktada asz-Szadr radikális iraki síita hitszónok és milíciavezér úgy próbált elhatárolódni a fegyveres csoportjának egyes tagjai által elkövetett bűntettektől, hogy az önkényes módon erőszakos cselekményeket végrehajtó milicistáinak neveit tartalmazó lis
2007. február 19. hétfő 18:56 - Hírextra
Núri al-Máliki kormányfő Dava Pártjának képviselője, Hajdar el-Ibadi az al-Báina al-Dzsadída című iraki síita újságnak elmondta, hogy Szadr a lista átadásával határozottan kifejezésre juttatta: nem felelős fegyveres csoportja, a Mahdi Hadserege minden tettéért, sőt részben el is ítéli azokat.

Az elsősorban a városi szegénynegyedekben népszerű Szadr pártjának hat minisztere van az iraki kormányban.

A mozgalomhoz kötődő hírhedt Mahdi Hadseregét szunniták elrablásával és meggyilkolásával vádolják. Ibadi a lapnak elmondta, hogy a miniszterelnök pártjának nincsenek információi arról, hogy Szadr Irakban tartózkodik -e. Az Irakot megszálló amerikai haderő illetékesei a közelmúltban azt közölték, hogy a síita hitszónok Iránba menekült, ám Szadr pártja, illetve a teheráni vezetés ezt cáfolja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását