2024. május 5. - Györgyi

Más szemetét nem szeretjük, a mi szemetünket hazahozzuk

Magyarország hazaszállítja az 1998 és 2005 között Ukrajnába szállított és Kárpátalján felhalmozott, premix néven elhíresült veszélyes hulladékot – jelentette be az Ukrán Környezetvédelmi Minisztérium sajtószolgálata.
2007. február 19. hétfő 06:36 - Hírextra
Vaszil Dzsarta ukrán környezetvédelmi miniszter február 15. és 17. között folytatott tárgyalásokat Budapesten Persány Miklóssal, a környezetvédelmi és vízügyi tárca vezetőjével. A megbeszélések során többek között szóba került Ukrajna eurointegrációs törekvéseinek magyarországi támogatása, a kétoldalú együttműködések szélesítése, az eddigi szerződések teljesítésének értékelése, a környezetvédelmi vegyesbizottság tevékenysége, illetve a hulladékok határokon keresztül történő szállítása.

Kiemelt hangsúlyt kapott premix néven elhíresült veszélyes vegyi hulladék Magyarországra történő visszaszállításának kérdése. A közel 1500 tonnányi, a gumiabroncs-gyártásnál alkalmazható adalékanyagként feltüntetett premix 1998 és 2005 között, a hatályos ukrán és nemzetközi jogszabályok megsértésével került egy – azóta csődöt jelentett – magáncég közreműködésével Ukrajnába. E mennyiségből több mint ezer tonna még mindig Kárpátalján található – egy része már hermetikus konténerekben várja további sorsát.

A felek abban is megegyeztek, hogy kidolgozzák az Ukrajnába, illetve Magyarországra történő illegális hulladékszállítmányokkal kapcsolatos információcsere mechanizmusát, közölte a kárpátinfó.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását