2024. május 19. - Ivó, Milán

A Fidesz szerint a kormány hazudni és csalni akar

A Fidesz arra szólítja fel a kormányt, hogy ne manipulálja az Európai Bizottság jogi és igazságügyi biztosának magyarországi látogatását - erről Balog Zoltán, az emberi jogi bizottság fideszes elnöke és Szájer József, az ellenzéki párt EP képviselője tart
2007. február 19. hétfő 17:27 - Hírextra
Balog Zoltán szerint a látogatás annak a következménye és bizonyítéka, hogy az uniót aggodalommal töltötte el a magyar hatóságok jogsértő magatartása, különösen október 23-a kapcsán. Az igazságügyi tárca hétfői tájékoztatása szerint Franco Frattini, az Európai Bizottság alelnöke, jogi és igazságügyi biztosa kedden hivatalos látogatást tesz Budapesten, ahol a schengeni felkészülésről és a menekültügyről tárgyal.

Az alelnök Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter meghívására tesz kétnapos látogatást Magyarországon.

Balog Zoltán arra szólította fel a kormányt, hogy ne manipulálja a látogatást, mondja el az igazat az október 23-án történtekről, ha már az ellenzéknek eddig nem sikerült ezt megtudnia. Az emberi jogi bizottság elnöke ugyanakkor jelezte: Frattini vele és az október 23-át vizsgáló alternatív bizottsággal is találkozik, így nem csak a kormány véleményét ismerheti majd meg.

A politikus szerint a kormány hamis propagandát és hangulatkelést indított el a látogatás körül, Szájer József pedig egy erőteljes törekvés lát, hogy Frattininek egy minél szebb "Patyomkin-falut építsenek fel", hogy úgy látszódjon Magyarországon a kormány az emberi jogok őre.

Szájer József szerint az Európai Bizottság figyelemmel kíséri azt, ami Magyarországon történik, ennek a figyelemnek a része a látogatás is, ezért nyomatékosan arra szólította fel a kormányt, hogy hagyja abba a hazudozást az uniónak, és tegye lehetővé, hogy Frattini érdemben tájékozódhasson.

Franco Frattini látogatása során a Parlamentben találkozik Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, valamint a parlament európai ügyi és emberi jogi bizottságának tagjaival is, illetve fogadja őt Sólyom László köztársasági elnök és Göncz Kinga külügyminiszter is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását