2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A thai király esőt ad Tanzániának

A thaiföldi mezőgazdasági miniszter bejelentette: a közeljövőben thai szakemberek utaznak Tanzániába, hogy bemutassák a felhőképződést és a pára kicsapódását elősegítő technikát, és betanítsák az eszközök kezelésére a jövőbeni tanzániai kezelőket.
2007. február 18. vasárnap 11:59 - Hírextra
Tanzániának égető szüksége van a berendezésre, tavaly a kimaradó esők milliókat sodortak az éhezés szélére, és a folyók alacsony vízszintje, a vízerőművek visszaeső teljesítménye miatt akadozott az áramellátás is, adta hírül az Inforádió.

A thaiföldi királyi esőkeltés-kutató intézet vezetője elmondta: szinte biztos benne, hogy a technika Tanzániában is eredményesen működik majd, hozzátéve: más országok is érdeklődnek "őfelsége technológiája" iránt, így a tanzániai egy sikeres exportsorozat első része lehet.

Az esőkeltés során repülőgépekkel vagy ágyúkkal lőnek fel a felhőkbe ezüst-jodidot vagy szárazjeget, amellyel a pára cseppekké való összeállását segítik elő, amely aztán egy bizonyos mérettartomány felett esőcseppek formájában a földre hullik.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását