2024. május 3. - Tímea, Irma

Gyurcsány Ferenc hallgat március 15-én

Nem mond beszédet a miniszterelnök március 15-én az állami ünnepségen. Gyurcsány Ferenc ugyanerre kérte a parlamenti pártok vezető politikusait is. Szerinte így kerülhető el, hogy a nemzeti ünnepet a pártok kisajátíthassák. A parlamenti pártok eltérően vé
2007. február 18. vasárnap 12:08 - Hírextra
Tavaly március 15-én a Nemzeti Múzeum előtt bekiabálásokkal és füttyszóval fogadták Gyurcsány Ferencet. Az idén is lesz itt megemlékezés, az ünnepségen azonban nem fütyülhetik ki a miniszterelnököt, sőt, valószínűleg más vezető politikust sem. Gyurcsány Ferenc ugyanis bejelentette: elképzelhető, hogy sem ő, sem más kormánypárti politikus nem mond beszédet a nemzeti ünnepen. Mint írta, úgy gondolja, hogy minden korábbinál nagyobb a veszélye annak, hogy idén március 15-én ne csak az ünnep, de az ország nyugalmát is elvegyék. Ezért arra kérte a parlamenti pártok vezetőit, tanúsítsanak mértékletességet március 15-én.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke pénteki évértékelőjében reagált Gyurcsány Ferenc felhívására: "Nem fogadjuk el, hogy a kormány visszafelé akarja forgatni az idő kerekét, pártközpontokba akarja zárni a politikát, és korlátozni akarja az emberek békés utcai politizálását. A politikának az utcán is helye van."

Az ellenzéki párt egyébként egyelőre nem döntött arról, hogy március 15-én hogyan ünnepel. Az MDF-nél sem tudják, megszólalnak-e a párt politikusai. Az viszont biztos, hogy Demszky Gábor megtartja szokásos beszédét a Március 15 téren. Az SZDSZ elnöke sehol sem szólal fel, Kuncze Gábor ugyanakkor azt mondta: a politikusoknak jelen kell lenniük az ünnepen. Az MSZP egyetért Gyurcsány kérésével, de nem tiltja a felszólalást. A KDNP politikusai viszont beszédekkel készülnek március 15-re, közölte az uno.hu.


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását