2024. május 18. - Erik, Alexandra

Haníje azonnal tárgyalna az egységkormányról

Iszmáil Haníje, az alakuló palesztin egységkormány élére kinevezett miniszterelnök a pénteki ima után Gázában bejelentette, hogy azonnal meg akarja kezdeni az új kormányzó testület felállítását, és reményét fejezte ki, hogy ezt kevesebb mint három hét ala
2007. február 16. péntek 16:07 - Hírextra
A csütörtökön a Hamász-vezette kormány éléről lemondott, majd az egységkormány megalakításával megbízott Haníje szombaton kívánja megkezdeni a tárgyalásokat a többi kormányalakító párttal. A feleknek a rendelkezésükre álló öt hét alatt több vitatott kérdésről is megállapodásra kell jutniuk, köztük a biztonsági erők irányításáról, illetve a Hamászhoz közeli milícia leszereléséről.

Még ha sikerül is pár hét alatt megalakítani a kormányt, valószínűtlen, hogy az elnyeri a nemzetközi közösség támogatását. Az egységkormány politikai programjában ugyanis csak az Izraellel kötött szerződések "tiszteletben tartására" utal, és nem kötelezi el magát a zsidó állam elismerése mellett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását