2024. május 28. - Emil, Csanád

"Orbán, a politikai cukrosbácsi mindent tagadott"

Az MSZP szerint Orbán Viktor pénteki évértékelő beszédében elszalasztotta a lehetőséget, hogy saját felelősségéről beszéljen, illetve, hogy egy alternatív programot ajánljon Magyarországnak - mondta a Független Hírügynökségnek a nagyobbik kormánypárt frak
2007. február 16. péntek 19:13 - Hírextra

Mesterházy Attila hangsúlyozta: az MSZP konkrétumokat várt volna a Fidesz elnökétől, nem pedig "már sokszor hallott szólamokat". A szocialisták azt szerették volna, ha Orbán Viktor elmondja véleményét és ötleteit a kiigazításról, a reformokról és a fejlesztésekről, mert ezekről lehetne vitatkozni. A mindent tagadásról, a "nemekről" nem lehet vitát folytatni - mondta Mesterházy. A távirati irodának a politikus azt mondta, Orbán Viktor politikai cukrosbácsiként viselkedett, amikor megpróbálta elbizonytalanítani a baloldai érzelmű választókat.

Sok új elem nem volt Orbán Viktor évértékelő beszédében, amely összességében a 70-es évek végét idézte - reagált Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője a Fidesz elnökének pénteki, évértékelő beszédére.  A liberális politikus szerint ismét világossá vált, hogy a Fidesz elnöke még mindig nem fogadta el a 2006-os választások eredményét és antidemokratikus eszközöket igénybe véve kívánja megmondani, kinek mit kell csinálni. Ugyanakkor egyetlen értékelhető javaslat, vagy terv sem hangzott - tette hozzá.

Horn Gábor a populizmus és a demagógia csúcsának nevezte Orbán Viktor azon kijelentéseit, amelyek arról szóltak, hogy az álmerényletek mögött egyértelműen a kormányoldal trükkjei állnak. Horn szerint különösen döbbenetesek ezek a kijelentések annak fényében, hogy " annak idején Orbán Viktor választási sikereihez nagyban hozzájárultak a korábbi évek robbantásai".

A liberális politikus szerint a 70-es évek végét idézte Orbán Viktor beszéde, amikor elég volt mindent az "állambácsira" bízni, aki mindent elintézett az emberek helyett.

Orbán Viktor beszéde elején szamárhoz hasonlította az embereket, a későbbiekben pedig hülyének nézte őket - kommentálta az SZDSZ elnöke Orbán Viktor országértékelő beszédét az MTI-nek pénteken. "Új többségről beszélt végig, miközben valójában a régi, jól ismert kisebbség hangján szólt, a populisták, demagógok, reformellenesek és a kordonbontók hangján" - fogalmazott Kuncze Gábor.

Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását