2024. május 4. - Mónika, Flórián

Újra lesz magyar indulója az Eurovíziós Dalfesztiválnak!

A Nox két évvel ezelőtti hazai és nemzetközi sikere, az Eurovíziós Dalverseny presztízse és népszerűsége, valamint a közönség nagy érdeklődése arra ösztönözte a Magyar Televíziót, hogy ismét delegáljon magyar versenyzőt a nemzetközi rendezvénysorozat ezév
2007. február 14. szerda 18:16 - Hírextra

A rendelkezésre álló idő és a lehetőségek figyelembevételével a Magyar Televízió mindent megtett, hogy Magyarország bekapcsolódhasson az idei összeurópai zenei fesztiválba. Fontos, hogy megmutassuk magunkat, hogy megjelenjünk a műsorban és a már februártól hozzáférhető weboldalakon. A döntő után újabb promóciós lehetőséget kínálnak a műsorszámok DVD és CD kiadványai.

A MAHASZ-szal már egy éve meglevő, a Fonogram Díjátadó Gála közvetítésére vonatkozó megállapodás kiváló lehetőséget teremtett arra, hogy Magyarország leendő képviselőjét, a majdani hazai győztest széles nyilvánosság előtt, élő adásban, a közönség választhassa ki. A MAHASZ örömmel vállalta a feladatot, s bár komplett pályázat kiírására az idő rövidsége miatt már nem kerülhetett sor, a szakmaiság szempontjait maximálisan figyelembe véve sikerült a már fennálló rendszerben közösen helyet, lehetőséget találni.

A Fonogram díjátadó kategóriáinak ismeretében értelemszerűen nem lett volna igazságos, ha valamelyik műfaji kategóriából kerül ki a győztes. Az "év felfedezettjének" szerepeltetése viszont kitűnő választás. Egyrészt műfajsemleges, másrészt - és ez külön öröm mind a MAHASZ, mind a Magyar Televízió számára - egy fiatal, feltörekvő, új tehetségnek közösen teremthetünk egy páratlan lehetőséget a zenei pályán való előbbre jutásban!

S hogy miért éppen ez a hat újonc versenyez...? A www.fonogram.hu weboldalon is megtalálható, részletes szabályzat alapján a 6 jelölt - csakúgy, mint az összes többi kategória jelöltjeit - a zeneipari- és média-szakembereket felvonultató, 200 tagú jelölőbizottság, illetve a 9 tagú Fonogram-bizottság szavazatainak összesítésével alakult ki. A szabályzat szerint kategóriánként a legtöbb szavazatot kapott 5 jelölt vehet részt a végső megmérettetésben, ebben a kategóriában azonban holtverseny alakult ki az ötödik helyen, így hat jelölt közül lehet választani. Míg a többi kategóriában a győztest a 9 tagú Fonogram-bizottság választja ki, addig ebben az egy kategóriában a közönség dönt: a www.fonogram.hu weboldalon már futó, és egészen a gá laest szinte utolsó percéig nyitott SMS-szavazás győztese nem csak "az év felfedezettje" megtisztelő címet nyeri el, az ehhez tartozó Fonogram-szobrocskával együtt, hanem hazánk képviseletében is ő(k) utazhat(nak) Helsinkibe. A képernyők előtt ülve közösen szurkolhatunk majd neki(k) a világot jelentő deszkákon aratandó sikerért - Finnországban.

ELINDULT A KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS!

Az idei Eurovíziós Dalfesztivál magyar indulóját a közönség a Fonogram Díjátadóhoz kapcsolódóan, SMS-szavazás útján választhatja ki. A szavazás megkezdődött, a rajongók már most segíthetnek kedvencüknek a győzelem felé vezető úton!

Az idei magyar induló a Fonogram Díjátadó keretében derül ki - a közönség szavazatai alapján! Szavazzon Ön is kedvencére!

Szavazni a 06 91 333 303 telefonszámon lehet. Egy SMS díja bruttó 210 Ft.

A jelöltek:
Bartók Eszter - BARTOK
Póka Angéla - POKA
Rúzsa Magdi - RUZSA
Szabó Eszter - SZABO
Wendigo - WENDIGO
Wisdom - WISDOM

Szavazni a vastagon szedett kulcsszó elküldésével lehet. A kulcsszót SMS-ben kell elküldeni a 06 91 333 303 telefonszámra

A szavazók között a Fonogram-nyertesek CD-it tartalmazó, 16 lemezes ajándékcsomagot sorsolunk ki.

Szavazás vége: 2007. február 24.
Sorsolás: 2007. február 26.

További információk a jelöltekről és a díjátadóról a www.fonogram.hu weboldalon találhatók.

Forrás: fonogram.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását