2024. május 4. - Mónika, Flórián

Megtalálták a lőszerhüvelyeket, amelyekkel a rendőrpalotára lőttek

Feltehetően abból a géppisztolyból származó lőszerhüvelyeket találták meg a József Attila Színház parkolójában, amelyből sorozatot adtak le a Rendőrségi Igazgatási Központ fővárosi, Teve utcai épületére kedden hajnalban.
2007. február 13. kedd 10:25 - Hírextra
A parkolóban több mint tíz lőszerhüvelyt találtak a földön, így feltehetően nem egy elhaladó gépkocsiból, hanem álló helyzetből adták le a lövéseket, amelyek a rendőrpalota épületét a hatodik és tizenharmadik emelet között érte. Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek ezzel kapcsolatban egyelőre annyit mondott, hogy a támadásnak szemtanúi is voltak.

A rendőrök már elemzik a térfigyelő kamerák által készített képeket - tette hozzá. Sajtóhírek szerint legkevesebb 15 lövés érte a rendőrpalotát. A helyszíni szemle kezdetén 15 bemeneti lyukat számoltak meg, de néhány irodát több irányból - a Teve utca felől és a Róbert Károly körút irányából is - értek lövések.

A Népszabadság internetes portáljának információja szerint éjjel 1 óra 20 perckor egy sötét színű, feltehetően fekete (elől rendszám nélküli) Volkswagen Golf hajtott végig a Teve utcán a Róbert Károly körút irányába, majd feltehetően egy AK típusú gépkarabélyból több sorozatot lőttek ki a rendőrség Teve utcai központjának úgynevezett - ORFK szárnyára-, azaz a Teve utca és a Róbert Károly körút felé eső épületrészre, annak is a József Attila Színházra néző oldalára. Az ORFK szóvivője ezt az információt egyelőre nem erősítette meg az MTI-nek.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök délelőtt 10.30 órakor találkozik a rendőri vezetőkkel a rendőrség Teve utcai székházában. Horváczy Emese, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője az MTI-vel azt közölte: lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt rendeltek el nyomozást.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt látta, hogy az épületet a hajnali órákban szalagokkal körülzárták, és géppisztolyos, golyóálló mellényt viselő rendőrök járőröznek körülötte. A lövések szabad szemmel is jól láthatóak a XIII. kerületi épület parkolójából. Néhány ablak teljesen berepedt, hogy az esetlegesen lehulló üvegek ne okozzanak balesetet, a főbejáratot csak a parkolón keresztül lehet megközelíteni.

A Teve utcai rendőrszékházat ért éjszakai támadás miatt megerősítette a Parlament, a Képviselői Irodaház, a minisztériumok és más kiemelt objektumok védelmét a Köztársasági Őrezred - közölte Garamvölgyi László. Golyóálló mellényes, géppisztolyos rendőrök őrzik a Parlamentet és a Képviselői Irodaházat, valamint több minisztérium épületét is.

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium épülete előtt is géppisztolyos rendőrök posztolnak, csakúgy, mint a budai Várban, a köztársasági elnöki palota előtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását