2024. április 27. - Zita

A dán nők pöfékelnek tovább

A dán nőknél a szakértők szerint a túlzott stressz miatt kevésbé sikeres a dohányzás-ellenes kampány, mint ahogy azt remélték. Érdekes módon a férfiaknál ilyen probléma nem adódott.
2007. február 10. szombat 09:07 - Hírextra
Több egészségügyi felmérés is bizonyítja, hogy Dániában a hölgyek közül feleannyian tudtak csak leszokni a dohányzásról, mint a férfiak. A pszichológusok szerint az alapvető ok, hogy a cigaretta valóban hatásos stressz-levezető módszer, és a nők általában jóval stresszesebbek, mint partnereik. Anők többsége ugyanis dupla munkát végez, hiszen a munkahelyén és otthon egyaránt teljesítenie kell. A kétszeres megfelelés kétszeres stresszhelyzetet teremt, adta hírül az 123.hu.

A cigaretta ráadásul kikapcsolódásra is tökéletes: dohányzás közben legalább tíz percig van indok a pihenésre, és ezt a szünetet egyelőre nem helyettesítette más. Ezen felül a karcsúság iránti vágy is arra ösztönzi a nőket, hogy pöfékeljenek, mert a nikotin éhségcsökkentő hatásában reménykednek, jobbára teljesen hiába.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását