2024. május 18. - Erik, Alexandra

Több a rák a fejlettebb orvostudomány miatt?

Nő a prosztatarák-, a tüdőrák- és a mellrákesetek száma Belgiumban. A De Morgen napilap szerint az ország Európában az első helyen áll a mellrák gyakorisága szempontjából, második a prosztatarák és negyedik a tüdőrák statisztikáját vizsgálva.
2007. február 9. péntek 10:36 - Hírextra
Ezeknek a rákos megbetegedéseknek az esetében Belgiumban az elhalálozási arány is magasabb, mint más európai országokban - áll a jelentésben. A rákos esetek száma 2004 óta 10 százalékkal nőtt, ami szakértők szerint a lakosság elöregedésének tulajdonítható. Belgiumban százezer nőből átlagosan 137,8-nál találtak mellrákot tavaly. Az európai átlag 110,3.

Onkológus szakorvosok szerint az aggasztó számok nem jelentik azt, hogy az ország lakossága kevésbé lenne egészséges. A tüdőrák adatai azt mutatják, hogy a lakosság többet dohányzik, ám a mellrák-esetek magasabb száma azt tükrözi, hogy a betegség felfedezésének technikája javul.

Ugyanakkor az az adat, hogy az országban sokkal többen halnak meg rákban, mint Európa más térségeiben, valószínűleg oda vezethető vissza, hogy a halálokokat sokkal magasabb szakmai színvonalon vizsgálják Belgiumban.
Forrás: euractiv.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását